Omgangsregels

Binnen DSV gelden de volgende omgangsregels:

3 Gouden regels:

  • Respecteer iedereen die binnen de (korfbal)sport actief/passief bezig is.
  • Wees sportief zowel voor, tijdens als na de wedstrijd.
  • Iedereen wordt geacht een positieve bijdrage te leveren aan de sfeer binnen onze vereniging.

De scheidsrechter

Deze dient gezien en gewaardeerd te worden als een vrijwilliger. Iemand die zijn vrije tijd opoffert om ervoor te zorgen dat jij kunt gaan korfballen!

De coaches/trainsters

Ook dit zijn vrijwilligers die op hun manier en niveau hun best doen om het onze leden te begeleiden in zo goed mogelijk en met zo veel mogelijk plezier te korfballen. Zij verdienen dat er naar ze geluisterd wordt en dat iedereen zijn best doet.

De tegenstanders

We willen graag winnen maar altijd volgens de voor iedereen bekende normen en waarden. Dat willen zeggen; niet schelden, niet opzettelijk proberen te blesseren en met respect behandelen.

Beheerders sportpark

Deze vrijwilligers zijn uitermate belangrijk voor de vereniging. Zij zorgen voor de thee of ranja, het gereed maken van de velden en de verzorging van de kleedkamers. Zij dienen dan ook met respect behandeld te worden en onze leden dienen er alles aan te doen om hun het werk zo aangenaam mogelijk te maken.

Schoonhouden van accommodaties

Dit geldt voor zowel de Alsie als de kleedkamers waar we te gast zijn:
Na afloop van wedstrijden/trainingen de schoenen graag buiten, bij de daarvoor bestemde voetenvegers, schoonmaken en s.v.p. niet in de kleedkamers of tegen de muren. Gebruikte tape, drinkflessen, plastic zakken etc. graag deponeren in de afvalemmers en niet op de grond gooien. De kleedkamer even droogtrekken na het douchen. Zorg als je thuis speelt ook voor het lokaal van de tegenstander! De teams die na jou gebruik maken van het kleedlokaal komen ook graag binnen in een nette ruimte.

Alcohol & roken

Drank is overal te koop en er wordt veel reclame voor gemaakt op televisie en zelfs op sportvelden. Alcoholgebruik is heel gewoon geworden, ook bij sport en rond het sportveld. Als er gewonnen wordt als beloning en bij verlies als troost of zomaar voor de sfeer. Wij zijn echter van mening dat we het alcoholgebruik binnen de jeugdafdeling zolang en zoveel mogelijk moeten weren. In de kantine zal daarom geen alcohol geschonken worden aan jongeren onder de 18 jaar.

Roken is schadelijk voor de gezondheid en sporten is gezond voor lijf en leden. Waarom dan deze twee dingen toch allebei doen? Niet alleen voor jezelf maar ook anderen kunnen er last van hebben. Daarom is het verboden te roken:

  • In de kleedruimtes
  • In de kantine
  • In de auto van en naar uitwedstrijden/activiteiten

logo