Vertrouwenscontactpersoon

Saskia Aarts is de vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen DSV

De vertrouwenscontactpersoon stimuleert het creëren van een veilige sportomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van pesten, bedreiging, discriminatie, seksuele intimidatie of wat voor jou valt onder ongewenst, ongepast gedrag. De vertrouwenscontactpersoon is er voor alle sporters, ouders van sporters, trainers, leiders, vrijwilligers, bestuurders en toeschouwers. Kortom, voor iedereen die zich betrokken voelt bij de vereniging, van jong tot oud.

De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk en geen bestuurslid. Het mooiste is het wanneer je problemen die je binnen de vereniging tegenkomt, zelf of samen met een lid of teamgenoot op kunt lossen, maar wat als dat niet zo is? Als je niet weet wat je eraan kunt doen? Blijf hier dan niet mee rondlopen, maar praat er (in vertrouwen) over met de vertrouwenspersoon van de vereniging.

Contact
Saskia Aarts
06-51175759
vcp.rkdsv@gmail.com (algemeen e-mailadres van de vertrouwenscontactpersoon)

Saskia stelt zich voor
Ik ben Saskia Aarts, moeder van 3 kinderen; twee jongens en een meisje. Beide jongens voetballen bij RKDSV en mijn dochter speelt korfbal bij DSV. Voor beide verenigingen ben ik VCP-er. Ik ben al vele jaren werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog en ben dus vanuit mijn baan/functie bekend met de problematieke waar je als vcp-er voor ingeschakeld kunt worden. Toen mij door het bestuur gevraagd werd om VCP-er te worden voor beide verenigingen, leek mij dit een stukje vrijwilligerswerk dat bij mij past en waar ik graag een bijdrage aan lever.

cropped-logo

Advertentie